A Telepi Arcok festenek

Mióta kitört a nyári szünet, szomorúan tapasztaltuk, hogy a fiatalok lelkesedése is nyaralni ment. A Telepi Arcok projekt az Újhegyi Közösségi Házban nem tett szert olyan nagy népszerűségre, amekkorát szerettünk volna elérni a programsorozat kezdetén.

A héten azonban egész jó résztvevői létszámmal zártuk a foglalkozásokat, pedig ezúttal főleg lányoknak kedveztünk.

Szerdán a kellemes időben krétát ragadtunk, s a közösségi ház elé telepedve díszítettük az aszfaltot a legkülönfélébb kreálDSC_8860[1]mányokkal. Eleinte kevesen pingáltunk, de a vidám színek és a sokféleség hamar odavonzotta az arra járó fiatalokat. A járókelők meg-megálltak, alaposan szemügyre vették az alakuló rajzokat. Sárkány, egyszarvú, csillagok, különböző feliratok jelentek meg szép lassan a sétányon.

DSC_8888[1]

Aki kíváncsi, a rajzok egy része még mindig látszik a közösségi ház előtt – a legtöbbet azonban sajnos elmosta az eső. Képek hamarosan a Radar facebook oldalán!
Pénteken már a hennáé volt a főszerep. A henna a testfestés egy ideiglenes fajtája, a festékanyag természetes eredetű s akár több hétig is a bőrön maradhat. Némi kézügyességgel gyönyörű mintákat lehet varázsolni; ezt tettük mi is.

Eleinte kislányok jelentek meg szüleikkel, s végül nemcsak ők kértek különböző mintákat, hanem maguk az anyukák is. Folyamatosan készültek a szebbnél szebb ideiglenes tetoválások, a távozókat új résztvevők váltották. Másfél órával később kezdtünk attól tartani, hogy nem vásároltunk elegendő mennyiséget a DSC_8917festékekből.

A festék szerencsére nem fogyott ki idő előtt, sőt még arra is maradt, hogy mi magunk kipróbáljuk őket. A fiatalok három szín közül választhattak: fekete, sötétbarna és fehér. Utóbbi sajnos csak alkalmi díszítésre ajánlott, mivel a többivel ellentétben csupán 1 napig marad fent; nem ivódik bele a bőrbe. Az ügyesebbek szabadon kísérletezhettek, de azért készenlétben állt a papírtörlő és a vatta is.

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Jövő héten különböző társasjátékokat ismerhettek meg, szerdán és pénteken 17 órától az Újhegyi Közösségi Házban. Mindenkit várunk szeretettel! 🙂

 

 

DSC_8927