Tanoda

„Észre veszünk”

TANODA PROGRAM Kőbányán

A CIKK Egyesület szervezésében a kőbányai RADAR Ifjúsági Iroda koordinálásával, az idei tanévtől újraindul a Tanoda projekt.

Programunk célja a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózási esélyeinek növelése, az oktatási esélykülönbségek, továbbá az iskolai lemorzsolódás csökkentése. Célokat, pályaorientációt adni és támogatni őket készségeik és képességeik kibontakoztatásában. A program folytatására egy megnyert pályázat ad lehetőséget, mely a CIKK Egyesület korábbi Tanoda programjának folytatása.

Egyesületünkről

A CIKK egyesület a Radar Ifjúsági Irodában nem először bonyolít le Tanoda programot. A szervezet 2001-ben kezdte meg tevékenységét. A 2013-ban megkezdett, A kő hátán is… címmel indult Tanoda programunk folytatásaként indítjuk programunkat.

 A projekt időtartama

A 2017. november 1. és 2019. augusztus 31. között megvalósuló jelen projektben 30 gyermek (idén 5-6-7. évfolyamos tanuló) számára kívánja biztosítani a Tanoda szolgáltatásait. Az előző évek tapasztalatai alapján szervezetünk nagyobb mértékben szeretné bevonni a programba a gyermekek szüleit is.

Iskolai partnerek:

Bem József Általános Iskola

Éltes Mátyás Általános Iskola

Fekete István Általános Iskola

 

Programok

Október folyamán projektnyitó rendezvényt szervezünk a résztvevők számára.

A TANODA szolgáltatás keretében a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat várjuk. A két tanév folyamán a gyerekek sokféle programon vehetnek részt:

Személyre szabott fejlesztés

A program célja, hogy a bevont tanulók iskolai eredményei javuljanak, képességeik és készségeik fejlődjenek. Fejlesztőpedagógus bevonásával személyre szabott, egyéni fejlesztési terv készül számukra, melyet félévente felülvizsgálunk, illetve szükség esetén korrigálunk. A fejlesztőpedagóguson kívül több szaktanár és egy mentor is segíti a fejlesztő munkát, az iskolai felzárkóztatást, illetve igyekszik megelőzni a lemorzsolódást.

Az egyénileg, illetve kis csoportokban végzett fejlesztő munka hatékony segítséget nyújt a gyermekek önbizalmának, elfogadottságának, iskolai teljesítményének javításához, fejlesztéséhez.

 

Edényi László

CIKK Egyesület, elnök