Eurodesk – a Radarban

EVS – Európai Önkéntes

Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS – European Voluntary Service) az Erasmus+ program keretén belül 17 és 30 év közötti fiataloknak nyújt lehetőséget arra, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldön önkéntes munkát végezzenek.

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama minimum 2 hónap, maximum 12 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem és a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Erasmus+ programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és némi zsebpénzre.

Az EVS-ben küldő, fogadó, és koordináló szervezetek vesznek részt. A pályázatot csak egy szervezetnek kell benyújtania a projekt teljes költségvetésével. Az EVS-ben csak akkreditált szervezetek vehetnek részt.

forrás: www.eplusifjusag.hu

Az akkreditált szervezetek listáját és a leírásukat tartalmazó adatbázist, a következő linken érheted el:

EVS adatbázis

Ifjúsági csere

Az ifjúsági cserék különböző országokból érkező fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra. A fiatalok együtt valósítják meg a programot, amit az ifjúsági csere előtt közösen dolgoznak ki. Az ifjúsági csere lehetőséget nyújt a fiatalok számára, hogy fejlesszék kompetenciáikat, új kultúrákkal, szokásokkal és életmódokkal ismerkedjenek meg, leginkább a peer learning módszerével. Továbbá a résztvevők szolidaritása és demokratikus értékrendje is erősödik. A csere lehet két, három- vagy többoldalú, különböző európai uniós és azon kívüli országok nemzetközi együttműködésével.

forrás: www.eplusifjusag.hu

 

Partnerségünkben megvalósult ifjúsági csere:

“One action can change the planet’ – lett, olasz, német és magyar fiatalokkal

A beszámolókat keressétek honlapunkon!

[ic_add_posts category=’Eurodesk’]