Electric Dragon 80.000 V – Filmklub “idegenvezetéssel”

A következő heti film a japán filmművészet világába kalauzol el minket. Ahhoz, hogy el se tévedjünk a témában jártas Nagy Nikolett lesz a segítségünkre.

Rövid leírás a filmről:

Electric Dragon 80.000 V

A japán élőszereplős cyberpunk alkonyának utolsó, de annál ragyogóbb. Gakuryû Ishii rendezésében készült sajátos hangulattal és látványvilággal rendelkező film, amelynek középpontjában az Asano Tanadobu által megszemélyesített Dragon Eye Morrison áll. Morrison fiatalkori agresszivitását sokk terápiával próbálták csillapítani, de a kezelés ellenkező hatást váltott ki. A további elektromos terápiának köszönhetően egyre veszélyesebbé. Rájött, meg kell fékeznie önmagát, így rá kell jönnie, hogyan vezetheti le a felgyülemlett feszültséget, anélkül, hogy elpusztítaná saját magát vagy a környezetébe lévőket. Ám valaki, aki hasonló sorsa jutott, mint Morrison, nem gondolkozik ennyit mások életén.

A filmklub alkalmával képbe kerülhetsz az alkotó korábbi műveivel, stílusával majd magával a film stílusával, annak elhelyezkedésével a japán filmkultúrában. Ezután a film közös megtekintése után közös beszélgetés, feldolgozás következik.

Kövessétek a Facebook event-et is: https://www.facebook.com/events/161468510894851/